Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over LEZING door Mustafa KÖR, Dichter des Vaderlands

LEZING door Mustafa KÖR, Dichter des Vaderlands

De uit Maasmechelen afkomstige schrijver/dichter Mustafa Kör werd geboren in 1976 in Konya (Turkije) maar groeide op in Opgrimbie (Maasmechelen) in een mijnwerkersfamilie. Als jonge man raakte Kör verlamd bij een auto-ongeluk. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Door zijn ongeluk is hij beginnen te lezen. De poëzie heeft mijn leven gered, zegt hij altijd.

Hij debuteerde in 2007 met de geprezen roman De lammeren.

 Mustafa Kör is peter van Het Lezerscollectief, een netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen, dat leesbijeenkomsten organiseert voor mensen die moeilijk toegang hebben tot literatuur, onder meer gevangenen, mensen met psychische problemen en mensen in armoede.

Sinds maart 2022 mag Mustafa Kör zich de vijfde Dichter des Vaderlands noemen. Hij is de trotse nieuwe ambassadeur van de Belgische Poëzie. Hij wil een lans breken voor zelfmoordpreventie, de kwestie bespreekbaar maken. “Er zijn te veel mensen met donkere gedachten. Daar moeten we over praten en naar hen luisteren”, zegt Mustafa Kör, wiens broer zelfmoord pleegde. Voorts wil hij samenwerken met creatieve jongeren in de mijnstreek in Limburg en de Borinage waar zijn vader werkte, “ruwe bolsters”  in contact brengen met “gevestigde” kunstenaars. Dat moet een synergie opleveren die gensters geeft, hoopt Kör.

Praktische informatie:

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Marc SMEETS
willemsfonds.maasmechelen@gmail.com
+32 496 518 197

Sluit Mijn Willemsfonds