Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing VTM-journalist Patrick Van Gompel

Lezing VTM-journalist Patrick Van Gompel

Nadat hij eerder dit jaar in enkele gemeenten uit de regio zijn recent boek presenteerde met een bijwijlen beklijvend verhaal komt journalist Patrick Van Gompel eindelijk in zijn eigen stad Turnhout aan het woord op uitnodiging van het Willemsfonds Regio Turnhout. We nodigen u hiervoor van harte uit op vrijdag 22 september om 20u15 in de Tuinzaal (eerste verdieping) van Cultuurhuis De Warande. 

Onder het motto ‘Zachte woorden, harde feiten’ vertelt Patrick Van Gompel gedurende anderhalf uur over zijn journalistieke loopbaan van 45 jaar. Hij legt eerst uit hoe hij is begonnen als regionaal correspondent in de Kempen voor ‘Het Laatste Nieuws’.

Daarna komt de periode van de jaren tachtig aan bod bij Radio 2 Omroep Antwerpen.  Om tenslotte  uitgebreid stil te staan  bij  33 jaar VTM Nieuws.

Spreker legt ook uit hoe de perswereld in elkaar steekt en hoe journalisten werken. Hij kan vanzelfsprekend putten uit een oneindige reeks bijzondere en straffe verhalen.

Patrick Van Gompel (66) is journalist sinds 1978. Sinds 1 februari 2022 gaat hij door het leven als ‘actief gepensioneerde’. Hij debuteerde in Het Laatste Nieuws en werkte al snel voor andere kranten en weekbladen in België en Nederland. Daarna was hij tien jaar actief bij de radio en 33 jaar bij de televisie.

Voor VTM Nieuws combineerde hij algemeen nieuws met Wetstraat- en oorlogsverslaggeving. Hij volgde onder meer de (burger)oorlogen in Israël, Rwanda, Somalië, Libië en Oekraïne. In zijn boek neemt de oorlogsverslaggeving een bijzondere plaats in. Een van zijn grote passies is Nederland en de Nederlanders. Dat heeft inmiddels geleid tot een nieuw boek dat in oktober van dit jaar verschijnt.  

Op het einde van zijn lezing is er nog tijd voorzien voor alle mogelijke vragen over journalistiek. Daarna signeert de auteur met alle plezier zijn boek  ‘Van onze verslaggever ter plaatse’. Dank zij de gewaardeerde medewerking van AVANSA-Kempen belooft het een interessante avond te worden met een stadsgenoot die niet op zijn mond is gevallen.

Vermits we graag vooraf weten hoeveel stoelen we ongeveer moeten klaarzetten vragen we de belangstellenden vooraf (uiterlijk tot 20/9) in te schrijven via het mailadres lily.vermeulen@skynet.be met opgave van de personen voor wie je inschrijft EN betaalt (via storting op rekening BE66 7370 4545 4243 van Willemsfonds Turnhout, 2300 Turnhout). De inschrijving is definitief bij ontvangst van uw storting.

Deelnameprijs: € 5 (leden); € 6 (niet-leden), late beslissers (aan de kassa bij de ingang) € 7.

foto: © Auteur Uitgeverij Vrijdag

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 6,00
Kassa verkoop € 7,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lily Vermeulen
turnhout@willemsfonds.be
0475-66 94 90

Sluit Mijn Willemsfonds