Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Literaire Apero

Literaire Apero

Op 18 februari 2024 nodigt het Willemsfonds Mechelen u van harte uit voor een presentatie van de roman “Cirkels” door Dhr. Wilfried Bellemans, auteur van het boek.
Dhr. Bellemans is een onderwijzer en inspecteur basisonderwijs op rust.  Behalve schrijver van verhalend proza is hij ook hoofdredacteur van het tijdschrift ‘De Schakel’. 

Stef, het hoofdpersonage van de roman “Cirkels” is een sedert kort afgestudeerde onderwijzer die tijdens het schooljaar 1974-1975 wordt aangesteld in een dorpsschool in de Kempen.
In deze conservatieve school tracht hij moderne, ervaringsgerichte en participatieve pedagogiek te introduceren. Aanvankelijk stoot hij hierbij op veel weerstand vanwege collega’s en directie, maar gaandeweg weet hij meer en meer leerkrachten voor zijn ideeën te winnen.
De strijd van Stef om de nieuwe pedagogiek ingang te doen vinden, vormt de primaire verhaallijn van de roman. Een secundaire verhaalliijn wordt gevormd door het relaas van het vrij turbulente liefdesleven van de protagonist. De roman is aangename, spannende en leerzame lectuur niet alleen voor onderwijs-mensen maar ook voor een algemeen publiek.

Programma:
Deuren open om 10U30;
Aanvang om 11U00 – einde rond 12U30;
Mogelijkheid om na te praten bij een drankje (alleen betaalbaar met cash geld).
Deelnemen? Inkom gratis, mits aanmelding d.m.v. e-mail aan anja.debecker@telenet.be met vermelding van “boekpresentatie 18/02/”24 + uw naam + voornaam en het aantal deelnemers.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
anja.debecker@telenet.be


Sluit Mijn Willemsfonds