Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Vernissage Recycle Art - Jean-Paul Vanryckeghem

Vernissage Recycle Art - Jean-Paul Vanryckeghem

Op uitnodiging van het Willemsfonds Brugge komt Jean-Paul Vanryckeghem zijn artistieke creaties voorstellen gebaseerd op herstel en transformatie van objecten gevormd door mens of natuur.
Creatief was hij ook op professioneel vlak als hoogleraar bloemsierkunst in Moeskroen en vervolgens in Charleroi. Jean-Paul Van Ryckeghem was een gerenommeerd florist en heeft o.a. samengewerkt met de beroemde bloemenkunstenaar Daniel Ost om de Sint-Michiels- en Sint- Goedelekathedraal te versieren ter gelegenheid van de prinselijke bruiloften van Filip en Mathilde én van Laurent en Claire.
Met pensioen kon hij met evenveel inspiratie en passie zich wijden aan de bewust gekozen kunstvorm Recycle Art. De kunstenaar is immers tegen elke vorm van verspilling.
De tentoongestelde werken - gepolijste en gelakte wortels en knoestige takken, herwerkte stenen, symbolische composities in gemengde technieken en schilderijen - bieden een heterogeen paneel waarin de kunstenaar maar ook de man wordt onthuld.
Jean-Paul Van Ryckeghem gebruikt de universaliteit van kunst voor tolerantie, humanisme en zelfbehoud van de natuur.
Welkom op de vernissage op vrijdagavond 3 mei.
De tentoonstelling is te bezichtigen van zaterdag 4 mei tot en met zaterdag 11 mei. Van maandag tot vrijdag van 14u-18u, op zaterdag en zondag van 10u-18u.

PrijzenSluit Mijn Willemsfonds