Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Daguitstap Brussel: James Ensor Maestro in Bozar en Museum BELvue

Daguitstap Brussel: James Ensor Maestro in Bozar en Museum BELvue

2024 is het Ensorjaar. Dan herdenken we de 75e verjaardag van het overlijden van de beroemde Belgische kunstenaar James Ensor.
In Oostende wordt het een feestjaar met een resem aan tentoonstellingen en activiteiten. Vanaf september 2024 komt ook Antwerpen aan de beurt om de meester te herdenken.

Maar ook Brussel brengt een bijzondere overzichtstentoonstelling. Ensor was meer dan de schilder van maskers en geraamten. Hij was niet alleen een begaafde schrijver, maar ook een grote muziekliefhebber en componist. Daarom brengt Bozar hulde aan de kunstenaar met een tentoonstelling die al zijn facetten in de verf zet in een bloemlezing van een 100-tal werken. Je ontdekt er zijn gevarieerde oeuvre, van zijn jeugdwerken tot zijn laatste creaties: olieverfschilderijen, werken op papier, prenten, manuscripten, foto’s en handgeschreven partituren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan minder bekende werken, aan zijn drukgrafiek en aan zijn muzikale composities zoals La Gamme d’Amour. Door je bezoek steun je Kom Op Tegen Kanker!

We lunchen dichtbij in het museum BELvue en bezoeken er na de lunch de vaste collectie.

Iedereen weet wat typisch Belgisch is. Of toch niet? We bezoeken het BELvue om op een eigentijdse en originele manier beter inzicht te krijgen in het België van vandaag. We worden gegidst door de geschiedenis van België aan de hand van zeven thema’s in zeven zalen: democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa. We bekijken nieuwsfragmenten, affiches of grafieken en luisteren naar hedendaagse getuigenissen.

Praktisch:
We reizen met de trein: vertrek Oostende 8u42. In Brugge trein van 9.07 richting Genk. Seniorenticket geldig vanaf Brugge (9.07u). Samenkomst hall Centraal Station Brussel 10u15.

Prijs 65€ : gids+ inkom Bozar, inkom BELvue en lunch (gerecht+ dessert, 1 glas wijn, bier of frisdrank, koffie of thee) – wie over een geldig museumpas beschikt betaalt 57€ - niet-leden betalen 68€ resp. 60€.
Inschrijven bij sonja.decraemer@skynet.be en het vereiste bedrag storten op BE65 0018 2635 4796 van Kunst-Wijs

Prijzen

Prijs: zie hiernaast.

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Sluit Mijn Willemsfonds