Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Berichten geschreven door Yarrid Dhooghe

Blog

 1. Maak kennis met onze stagiair Vincenz

  14 Oct 2020 by Yarrid Dhooghe

  Het Willemsfonds verwelkomt sinds deze week een nieuwe medewerker. Vincenz Biebaut zal negen weken lang als stagiair ons team versterken. Hij bijt zich vooral vast in de literaire wandelingen ‘ontdenk Afrika’ die gericht zullen zijn op jongeren. Dat is tof werk voor deze spierbundel met een sociaal hart die je dagelijks in de fitness aantreft en op vakantie in de bergen.

  Show complete post
 2. 100 x 100

  17 Sep 2020 by Yarrid Dhooghe

  Ben jij één van de 100 vrijdenkers met een groot hart voor cultuur? Schenk dan 100 euro aan het Willemsfonds. In 2021 ontvang je hiervan 60 euro terug via je belastingaangifte. Met 100 euro zorg je ervoor dat we ook in coronatijden al onze vrijwilligersgroepen kunnen ondersteunen. Zo blijf je genieten van cultuur en vriendschap in jouw buurt.

  Show complete post
 3. Coronamaatregelen in Antwerpen

  28 Jul 2020 by Yarrid Dhooghe

  Gisteren zijn er strengere maatregelen genomen om ons beter te wapenen voor de strijd tegen corona. Zeker voor de provincie Antwerpen, in het bijzonder de stad Antwerpen en randstad heeft dit gevolgen voor de Willemsfondswerking.

  Show complete post
 4. 5 virtuele wandelingen in Blankenberge

  15 Jul 2020 by Yarrid Dhooghe

  Willemsfonds Blankenberge experimenteerde met de ErfgoedApp en stippelde 5 virtuele wandelingen uit. Willemsfondser Philip Konings nam ons mee op pad en deed een woordje uitleg.

  Show complete post
 5. Bloemenhulde bij borstbeeld Jan Frans Willems

  07 Jul 2020 by Yarrid Dhooghe

  Burgemeester Koen T'Sijen en Vanryckeghem Marc, provinciaal voorzitter Antwerpen, brachten op zondag 5 juli 2020 hulde aan Jan Frans Willems in de Gemeente Boechout. Door het coronavirus deden we die dit jaar zonder publiek.

  Show complete post
 6. Nadia Dala en Omar Ba ontdenken Afrika

  26 Jun 2020 by Yarrid Dhooghe

  Ontdenk Afrika. Dat is de boodschap van de tiende editie van Het Betere Boek. Het literair festival van het Willemsfonds palmt op zaterdag 10 oktober 2020 voor het eerst de hele, Gentse binnenstad in en gaat daarbij “in beweging”. ‘Een echte tabula rasa in ons denken over Afrika is nodig’, zeggen curatoren Nadia Dala en Omar Ba. ‘Alleen zo werpen we een open blik op Afrika waarin niets taboe is en alles kan.’

  Show complete post
 7. Een simpel hallo is de start van het geluk van jonge vluchtelingen

  23 Jun 2020 by Yarrid Dhooghe

  Een eenvoudige hallo is vaak de start van het geluk van jonge vluchtelingen. Laat jij ook, net als het Willemsfonds, zien dat jij hen een warm welkom heet?

  Show complete post
 8. Luc Ponet verrast met orgelmuziek

  19 Jun 2020 by Yarrid Dhooghe

  Willemsfonder en organist Luc Ponet verrast elke donderdagmiddag tussen 12u en 12u30 de toevallige bezoeker van de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek in Tongeren. 'Je voelt dat mensen nood hebben aan dit soort muzikale momenten', zegt Ponet.

  Show complete post
 9. Goede wijn behoeft geen kroontje, maar wel De Bronzen Uil

  18 Jun 2020 by Yarrid Dhooghe

  Doorbraak roept op voor een deftige literatuurprijs in Vlaanderen. Zeker voor de debutant die moeilijk aandacht krijgt en... vergeet 'De Bronzen Uil'.

  Show complete post
 10. Win: de eerste 4 delen in de nieuwe Salamander-reeks

  11 Jun 2020 by Yarrid Dhooghe

  Begin juni zijn de eerste delen in een nieuwe 'Salamander' klassiekenreeks verschenen. Met F. Bordewijk, Thomas Mann, Franz Kafka en Simon Vestdijk wordt het startschot gegeven. Het Willemsfonds mag 5x een boekenpakket met deze boeken weggeven.

  Show complete post
Sluit Mijn Willemsfonds