Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?
Wie zoekt die vindt.
Wie zoekt die vindt.
Monique las voor ons Blindganger van Michael Ondaatje. Wij mogen drie exemplaren van dit prachtige boek weggeven. Stuur een e-mail naar yarrid.dhooghe@willemsfonds.be en vertel hem waarom je dit boek wil. Doe dit ten laatste op zondag 27 januari. Winnaars worden persoonlijk ingelicht in de week van 28 januari.
Recensent Yelter las voor ons Gecrasht van Adam Tooze over de financiële crisis van 2018.
Als oud-student van Herman Uyttersprot (1909-1967) is Joris Dedeurwaerder (1935) de ideale biograaf van deze vrijzinnig-liberale hoogleraar aan de Gentse universiteit en literatuurliefhebber. Het Liberaal Archief/Liberas stelt de biografie zaterdagvoormiddag 19 januari 2019 om 10u30 voor. Wil je kans maken op 1 van de 3 exemplaren die het Willemsfonds mag weggeven? Lees dan gauw verder!
Recensent Monique Bol las voor ons Wachten op Noora van Golnaz Hashemzadeh Bonde.
De kunst- en cultuursector moet besparen. Subsidies verminderen aan een sneltreintempo. Hoe moeten we aan inkomsten komen? Is fondsenwerving iets voor onze sector? We gingen te rade bij Ilja De Coster, senior consultant fondsenwerver én docent ‘Fondsenwerving‘ in onze Blauwe Fakkelteit.
Is dat iets waar je gedichten over kan schrijven, een Mazda 626? Een vriend van mijn ouders heeft ook een Mazda: een knalrode, met een spoiler. Hij stapt altijd grinnikend uit, alsof hij de grap ook wel doorheeft. Ik weet niet of hij er ook gedichten over schrijft, maar het zou best kunnen.
Het komt niet vaak voor dat we van een debutant kunnen zeggen dat hij zijn strepen al heeft verdiend in de literatuur. Maar Peter Abelsen in zo’n uitzondering. Al jarenlang verblijdt hij lezers met zijn vertalingen van Angelsaksische auteurs zoals onder meer Jonathan Safran Foer, Zadie Smith, Don DeLillo en Jonathan Franzen. Met Een soort geluk schuift Abelsen de vertalingen tijdelijk aan de kant en maakt hij plaats voor zijn eigen verhaal over liefde, rouw en geheimen.
Wilfred de Bruin voelt zich soms een buitenstaander. Als Nederlandse Parijzenaar kijkt hij met liefdevolle verbazing naar het land waar hij zich vijftien jaar geleden heeft gevestigd.
Als kind woonde Marita Coppes (1974) in Colombia. Tijdens haar reizen naar Latijns-Amerika ervoer ze van dichtbij wat oliewinning doet met mensen, met culturen en natuurgebieden. De laatste verhalenweefster is haar debuutroman.
‘Vogelvrij’ is het eerste boek van Kasper Van Beek, een Nederlandse film- en televisieproducent.