Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Daguitstap Leuven, bezoek aan het Stadhuis en de Kerstmarkt

Daguitstap Leuven, bezoek aan het Stadhuis en de Kerstmarkt

We combineren er een stukje cultuur bij wijze van een geleid bezoek aan het historische stadhuis, met ontspanning op de onweerstaanbare, sfeervolle en één der mooiste Kerstmarkten van het land. Tussendoor lunchen we in het gezellige rustieke kader van de brasserie-huisbrouwerijDOMUS, een menu begeleid door een tweetal toepasselijke in ’t huis gebrouwen biertjes.  

Programma:

  • ¬Afspraak om 08.30 u in de stationshal Blankenberge. Vertrek om 08:52 u (spoor 6).

Een seniorenbiljet heen en terug kost 6,50 €. Omdat we vóór 09:00 u vertrekken is er een toeslag voor het traject Blankenberge-Brugge (3,20 € single,  2,30 € met Key Card). Voor de niet-senioren zorgen we voor een Rail Pass à 7,70 € per enkele rit.

  • ¬Aankomst Leuven om 10:41 u. Van daaruit kuieren we langs de Bondgenotenlaan richting centrum. Ruim de tijd voor wat “sightseeing” en “window shopping”. Wij worden immers pas om 12:30 u verwacht in de brasserie DOMUS.

Op het menu: Champignonsoep bereid en geserveerd met Con Domusbier, gevolgd door stoofvlees bereid en geserveerd met Nostra Domusbier, sla en frietjes.

  • ¬Om 14:00 u: Samenkomst op de markt met de gids gevolgd door een rondleiding in het prachtige stadhuis, een pareltje van gotische architectuur. Duur ongeveer één uur.
  • ¬Vanaf ongeveer 15:15 u gaat het richting Ladeuzeplein, voor een vrij bezoek aan de Kerstmarkt met zijn unieke sfeer, traditionele streekproducten van kleine producenten uit België en de buurlanden, standjes van ambachtslieden en kunstenaars, en zo meer. 
  • ¬De terugreis kan naar believen. De treinen naar Blankenberge vertrekken om 17:20 u (A 19:07), om 18:20 u (A 20:07) …enz. 

Prijs: 30 € leden, niet-leden betalen 35 € (inclusief maaltijd met dranken en gegidst bezoek, exclusief kosten verplaatsing per trein)

Inschrijving:  graag tegen uiterlijk 12 december, via overschrijving op BE34 4727 0645 2190 van Willemsfonds Blankenberge, met vermelding “senior Key card” of “niet-senior Rail pass”. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 30,00
Deelnameprijs niet leden € 35,00

Meer info nodig? Contacteer:
Ivan De Leu
blankenberge@willemsfonds.be

Sluit Mijn Willemsfonds