Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

De Naakte Willemsfondser

Wie heeft er nu nooit eens een kutdag? Onlangs werd ik lekker ding genoemd. Ja, je raadt het goed, ik ben geen man. Uiteraard. En dan mag ik nog van geluk spreken dat het niet lompe koe of teef was. Hoe komt het dat onze taal bol staat van smalende uitspraken, denigrerende woorden en geringschattende woordspelingen? Neem nu het schijnbaar neutrale begrip mensen met een beperking. En wat moeten we ons voorstellen bij hypersensitiviteit? Laten we maar zwijgen van de dubbele minachting in het woord negertetten.

De wereld is verdeeld. Er zijn in elke context twee groepen, zij die privilege genieten en zij die dat niet doen. Onze taal verraadt de ongelijke verhoudingen tussen minderheden en meerderheidsgroepen. Beide groepen zijn zich vaak niet eens bewust van de ongelijke verhoudingen. En wat onzichtbaar is, kan niet aangeklaagd worden. En zo worden machtsposities bestendigd en wel door beide groepen. De ongelijkwaardigheid wordt immers als normaal en natuurlijk en zelfs noodzakelijk ervaren. Hoewel zelden, soms komt er een woord voorbij dat ons de schellen van de ogen doet vallen. Zwarte piet heeft zo het collectieve bewustzijn wakker geschud. En precies die hevige reacties tonen dat de mensen die in de boven positie zitten, daar willen blijven.

Vind jij ook dat het nu wel welletjes is? En dat taboe’s eindelijk maar eens doorbroken moeten worden? Ben je zelf slachtoffer van misprijzen, beledigingen, verachting of zelfs pesterijen aan den lijve ondervonden? Heb je onrecht aan den lijve ondervonden of het noodlot in de ogen gekeken? Voldoe je niet aan schoonheids- of andere idealen? En zorgen anderen ervoor dat je daar last van hebt?

Sta op! Nu!
Kom, we geven je een megafoon
Zodat jij jouw recht op waardigheid op kan eisen

Heb je er geen probleem mee om je moeilijke of pijnlijke ervaring in tekst en in beeld onomwonden de wereld in te sturen? Durf je je bovendien kwetsbaar voor de lens opstellen? Puur, zonder styling of make-up, rauw en focussend op jouw eigen levensverhaal? Opdat anderen zoals jij zich in je verhaal kunnen herkennen en er moed uit putten? Dan ben jij de persoon die we zoeken!


Jean-Paul, Nadia en Tania gingen je voor!
Voor de individuele fotoshoots werken we samen met Morgane Gielen, kunstfotografe van No Babes, bekend van het televisieprogramma Iedereen Beroemd. Haar werk vind je op facebook en Instagram. Twijfel je nog of ben je juist 100% zeker, aarzel niet langer en contacteer onze coach inclusie via tania.menten@willemsfonds.be.

Sluit Mijn Willemsfonds