Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Expo De Zeedijk van De Panne in de belle époque

Expo De Zeedijk van De Panne in de belle époque

Eind 19de - begin 20ste eeuw worden in enkele decennia de duinen aan de zee omgetoverd in een chique Zeedijk met erachter een villawijk met cottages. De mooie Zeedijk, destijds uniek aan de Belgische kust, doorstaat redelijk goed de twee wereldoorlogen, maar minder goed de bouwwoede vanaf het einde van de jaren 1950. Stille getuigen van de belle époque-periode zijn nu nog enkel een 7-tal villa's op de Zeedijk en de mooie gebouwen op de hoek met de Witte Berglaan.

De herinneringen aan de prachtige villa's op de strandpromenade bestaan nog wel in de hoofden van oudere Pannenaars en toeristen, en kunnen ook terug opgewekt worden door postkaarten uit die periode.

Kom de expo bezoeken, flaneer mee op de virtuele postkaarten-wandeling van het hotel Terlinck tot aan het Kursaal en van het hotel Albert I tot aan het hotel de L'Océan en waan je terug in de jaren 1900.

De tentoonstelling is een gezamenlijke organisatie van het Willemsfonds afdeling Veurne-De Panne-Koksijde, de dienst Cultuur en 'De Panne verbeeldt'.

Deze tentoonstelling in het Gemeentehuis Zeelaan, 21 loopt van 8 december 2018 tot en met 19 januari 2019 en is te bezoeken van 9.00u tot 12.00u en van 13.00u tot 17.00u; gesloten op zondag en op 25 december en 1 januari.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Ivan Winnock
veurnedepannevzw@willemsfonds.be
058-31 23 57

Sluit Mijn Willemsfonds