Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Africa Museum

Africa Museum

Daguitstap naar het vernieuwde "AFRICA  MUSEUM " in Tervuren , rondleiding met gids in groepen van max. 15 personen.

's Middags een Congolese lunch met het nationale gerecht Moambe , als dessert gegrilde ananas.

Namiddag geleid bezoek aan de Art Deco villa Van Buurente Ukkel


David Van Buuren (°Gouda 1886) was een Joodse Nederlander die zich in 1909 in België vestigt. Hij schopt het tot directeur van een investeringsbank en vergaart alzo een behoorlijk fortuin. In Antwerpen leert hij de bankbediende Alice Piette kennen en huwt haar in 1922.

In Ukkel bouwt het jonge stel hun droomhuis in art-decostijl. De architect inspireerde zich op de strakke Amsterdamse school qua buitenkant. Het huis onderscheidt zich vdus an de vele Brusselse art-nouveauhuizen uit die tijd. Typisch zijn de ‘ladderramen’ met hun horizontale deellijsten en het puntdak, toen een bewust gekozen geometrische vorm die later gemeengoed zou worden in het Belgisch bouwlandschap.

Je zou geen miljonair zijn als je niet je meubilair speciaal voor je huis laat ontwerpen. En zo geschiedde het. Het echtpaar bezocht Studio Dominique pour Arts et Décoration in Parijs, de toonaangevende ontwerper van de jaren twintig-dertig. Dominique kreeg opdracht verschillende woonvertrekken van het huis in te richten. In België koos hij Wynants en Van der Borght uit om de eetkamer en de slaapkamers te ontwerpen, inclusief het originele tafellinnen. De Nederlander Gidding tekende patronen voor de tapijten, plafondlampen voor de eetkamer en de opmerkelijke glas-in-lood-vensters. Léon Cachet, die als eerste die glazen meubels ontwierp, zorgde voor de wandversiering en meubelbekleding. De meubels staan ook vandaag nog op hun originele plek in het huis.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Brigitte Dourcy-Belle-Rose
antwerpen@willemsfonds.be
0475-42 02 50

Sluit Mijn Willemsfonds