Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over The Julian's New-Orleans Jazz Friends

The Julian's New-Orleans Jazz Friends

Julien Goethals begon zijn band in 1987.

In die eerst formatie speelden allerhande muzikanten, doch geen enkele had enige ervaring in de Jazz wereld. Na veel bijwonen van concerten en beluisteren van de muziek, konden in 1987 reeds enige kleine optredens worden verzorgd. De groep kreeg zijn kans zijn repetities te houden in de Lazy River Jazz Club. Een van de bezielers van deze club, zag wel toekomst in de Julian's Friends, en alzo werden ze het huisorkest van de enige echte oude Jazzclub te Gent.

De groep heeft sedert zijn oprichting tot op heden steeds de intentie New-Orleans Jazz te brengen zoals die door de pioniers werd gebracht. Als inspiratievoorbeelden werden jazzmusici gekozen uit de glorietijd van New-Orleans, zoals Georges Lewis, Bunk Johnson en Kid Ory.

The Julian's bouwden hun eigen stijl stelselmachtig op maar bleven trouw aan de oude Jazzstijl, de typische, traditionele, authentieke levende Jazz. De Jazz zoals die 100 jaar geleden werd gespeeld en die niets van zijn frisheid, zijn levenskracht heeft verloren. 

Bezetting:

J Klarinet/sax/vocal leader: Julien Goethals

Trombone/vocals: Herman Raes

Drums/vocals: Dimitri Goethals

Banjo/gitaar: Gregory Goethals

Bas: De Neve marcel

Kaarten €12 leden/€15 niet leden te verkrijgen bij de bestuursleden van Gentbrugge of via mail: jan.de.groof3@telenet.be of Tel: 0486/22.77.02

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Jan De Groof
gentbrugge@willemsfonds.be
0486-22 77 02

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds