Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over GEANNULEERD - Bezoek aan de expo Jan Van Eyck MSK Gent met aansluitend lunch in restaurant Cassis.

GEANNULEERD - Bezoek aan de expo Jan Van Eyck MSK Gent met aansluitend lunch in restaurant Cassis.

In 2020 vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in het MSK. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard, waarvan zeker de helft afreist naar Gent. Hier worden ze samengebracht met werk uit het atelier van Van Eyck, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen.

De gerestaureerde buitenluiken van De Aanbidding van het Lam Gods en de panelen van Adam en Eva staan uiteraard centraal in de tentoonstelling. Voor het eerst in de geschiedenis wordt buiten de Sint-Baafskathedraal van Gent een tentoonstelling gewijd aan deze revolutionaire panelen van de gebroeders Van Eyck. De panelen worden verdeeld over de tentoonstellingszalen, zodat jullie dichter dan ooit bij het meesterschap van Van Eyck komt. Na hun terugkeer zullen ze de kathedraal nooit meer verlaten… Mis deze unieke kans dus vooral niet!

'Van Eyck. Een optische revolutie' wordt een absolute once in a lifetime-ervaring. De revolutionaire blik en het genie van Van Eyck worden tastbaarder dan ooit! Nooit eerder kon je zoveel van zijn meesterwerken op één plaats in detail bewonderen. Daarmee bieden we jullie dezelfde verwondering die de tijdgenoten van Jan van Eyck ervoeren bij het zien van zijn werk.

Tussen hof en stad
Jan van Eyck was hofschilder van de Bourgondische hertog Filips de Goede (1396-1467). De flamboyante hertog en zijn gezelschap omringden zich met de beste kunstenaars. Tezelfdertijd floreerden de Vlaamse handelssteden Gent en Brugge. Rijke kooplui en politici spiegelden zich aan de pracht en praal van het hof en waren op hun beurt afnemers van luxeproducten. Dit was de creatieve omgeving van Jan van Eyck, tussen hof en stad, en tussen kunst en ambacht...

Prijzen

Wat?
Jan Van Eyck Expo
met aansluitend lunch in restaurant Cassis

Wanneer?
Zaterdag 14 maart 2020, om 10.30u in MSK
aansluitend lunch om 13u in restaurant Cassis

Waar?
MSK Museum voor Schone Kunsten Gent
Restaurant Cassis, vrijdagmarkt 5, Gent 

Hoe?
Via carpooling. Vertrek aan de Markt Moerbeke.
Afspraak om 9u.

Tickets inclusief: ingang museum MSK en lunch (exclusief drank):
leden: 45€
niet-leden: 48€

maximum aantal plaatsen: 28

Ticketreservatie via: willemsfondsmoerbeke@gmail.com 
Info tickets: contactpersoon:
Katrien Van Hyfte:
Tel: 0479 28 52 05

Sluit Mijn Willemsfonds