Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over UITGESTELD naar een latere datum vanwege COVID19. Geleide wandeling in het natuurgebied De Rammelaars

UITGESTELD naar een latere datum vanwege COVID19. Geleide wandeling in het natuurgebied De Rammelaars

De Rammelaars is een eerder klein natuurgebied voor de helft gelegen in Olmen en de andere helft in Oostham. Sinds 1984 wordt het beheerd door Natuurpunt. Dit natuurgebied is vernoemd naar de vele konijnen en hazen die er toeven, een mannetjeshaas is immers een “rammelaar”.

De Rammelaars verrast je elk seizoen met haar rijke en diverse natuur, je wandelt er langs broekbossen,vijvers weilanden en beekjes. Vanuit het bezoekerscentrum, het Natuurhuis vertrekken verschillende bewegwijzerde wandelpaden, van 2,5  tot 8 km, voor elk wat wils dus!

Dankzij zijn geïsoleerde en natte ligging behield het zijn kleinschaligheid en oorspronkelijke fauna en flora. De hooilanden zijn elk voorjaar een streling voor het oog door de kleurrijke pinksterbloemen, koekoeksbloemen, dotterbloemen, Gelderse roos en kamperfoelie. Hier voelen sprinkhaanzanger, tuinfluiter en nachtegaal zich op hun best.

Het broekbos is het leefgebied van mossen, paddestoelen en varens. In de dichte plantenjungle zijn vogekreten nooit ver weg.Nachtegaal, bosuil, spechten en zelfs een wespendief vinden er hun broedplaats. Om de verruiging van het landschap onder controle te houden, worden weilanden en bossen begraasd door Konikpaarden, vaak ontmoeten we ze ook op onze tocht.

We sluiten deze mooie ochtendwandeling af ter plaatse in het Natuurhuis, een oergezellige houten chalet met Oostenrijkse allures, waar er een ruime keuze is aan speciale artisanale bieren uit de streek, bio-fruitsapjes en uiteraard ook gewone dranken.

Noteer alvast deze lentetocht in jullie agenda en beleef “De Rammelaars!

Meer info volgt.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Véronique Verhaest
mol@willemsfonds.be
0496-08 30 71

Sluit Mijn Willemsfonds