Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek Mons: historisch centrum

Bezoek Mons: historisch centrum

We gaan met onze afdeling de Stad Mons bezoeken met gids op zaterdag 10 oktober as

Gids zou ons aan station van Mons opwachten om 11 uur we bezoeken oa de Grote Markt van Mons die dateert van de XXIste eeuw, we ontdekken het Stadhuis en bezoeken de mooie historische salons (als ze beschikbaar zijn).

Langsom de Tuin van de Burgemeester wandelen we door kleine steegjes en mooie plekjes en komen we bij het enige barokke Belfort in België en het park waar het kasteel van de Graven van Henegouwen stond.

We gaan uiteraard ook de Collegiale Kerk van de Heilige Waudru binnen (altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid) waar we met open mond mogen genieten van de kunstschatten: de glasramen van de XVIde eeuw, de beelden van Du Broeucq (architect en beeldhouwer uit de renaissance), reliekschrijn van de heilige, de architectuur van het gebouw.

Tijdens deze twee uur wordt u helemaal ondergedompeld in het historisch centrum van Mons vanaf zijn oorsprong tot op vandaag.

Nadere details van het vertrek uur met de trein zal later medegedeeld worden.

Kost deelname : 6 euro p/persoon – deel gids betaald door onze afdeling.

Gezien Coovid maatregelen wordt het aantal personen per gids beperkt tot 15 personen, dus vlug inschrijven via mail Denise.vergeylen@telenet.be of GSM 0475/857350

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Denise Vergeylen
neder-over-heembeek@willemsfonds.be
0476 85 73 50

Sluit Mijn Willemsfonds