Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Causerie "Artistiek project: Kleine filosofie van een strandcabine voor de Belgische kust" door dhr. Koen Deprez

Causerie "Artistiek project: Kleine filosofie van een strandcabine voor de Belgische kust" door dhr. Koen Deprez

Dit project kwam er naar aanleiding van een wedstrijd voor strandcabines.
Een specifiek bestanddeel van de Strandcabines, die je alleen via een ladder aan de onderzijde kan bereiken, is dat ze binnen de vloedlijn geplaatst worden, zodat je ze soms enkel zwemmend kan bereiken. De cabines worden onderworpen aan een variabele parameter van de natuur: niet aan het verschroeiende ritme van de zon, maar het trage wiegen van de zee en de maan.
Er bestaan verschillende collages en maquettes van de Strandcabines. Eerst hadden ze zwarte stalen poten, maar later zouden ze allemaal in messing uitgevoerd worden. In de laatste versies zijn er zelf holtes uitgespaard.

Koen Deprez (1961) is het enfant terrible in de architectuur- en interieurwereld. Hij is vandaag voornamelijk bekend omwille van zijn excentrieke benadering van private en publieke interieurs, die naadloos is voortgekomen uit een passie voor het landschap en de stedelijke openbare ruimte die dateert uit zijn studieperiode, toen hij al stage liep bij Rem Koolhaas (OMA) in Rotterdam en Alessandro Mendini (Studio Alchimia) in Milaan. Zijn plannen en interventies resulteren in prachtige tekeningen, schilderijen en maquettes die hij geregeld tentoonstelt.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Fakkelclub € 5,50
Deelnameprijs leden Willemsfonds € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 6,00

Koffie of thee is inbegrepen in de prijs.

Inschrijven:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Sluit Mijn Willemsfonds