Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Vormingen voor iedereen

De Blauwe Fakkelteit werkt elk academiejaar twee gratis vormingen voor iedereen uit. Elke vorming gaat op verschillende locaties en tijdstippen door zodat iedereen de mogelijkheid heeft om dicht bij huis deel te nemen. Jij kiest op de vormingskalender waar en wanneer je de vorming volgt. Iedereen is welkom! Elke vorming eindigt met een netwerkmoment. Een vorming bij de Blauwe Fakkelteit is dus een ideaal moment om nieuwe mensen te leren kennen.
Inschrijven via e-mail naar vorming@willemsfonds.be of bel naar 09-224 1075.

Vorming 1: Facebooken! – 23/11/17, 24/2/18, 13/6/18
Een sessie voor de startende Facebooker. Facebook is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is een ideaal medium om veel (jonge!) mensen te bereiken. Je kan snel info uitwisselen over activiteiten en foto’s van activiteiten verspreiden. Tijdens deze workshop leer je hoe je Facebook kan integreren binnen de werking van je vereniging. Hoe maak je een groep en een fanpagina aan? Hoe kan je foto’s uploaden? Belangrijk is ook te weten wat je wel en ook, wat je beter niet doet. Je krijgt ook een aantal tips en tricks om je privacy beter te beschermen. Je brengt je eigen laptop mee. Heb je geen laptop? Geen probleem. Dan volg je gewoon mee op het scherm.
De workshop wordt begeleid door Nancy Verbrugghe, voorzitster bij Willemsfondsafdeling Borsbeek.

Vorming 2: Succesvol communiceren in je gemeente – 20/1/18, 19/4/18
Gedurende deze praktijkgerichte communicatievorming ontwikkel je samen met de andere deelnemers een antwoord op volgende vragen:
- Wie willen we bereiken met de communicatie van onze afdeling?
- Wat willen we daarmee bereiken?
- Welke kanalen zetten we daarvoor best in, en hoe doen we dat?
- Welke aandachtspunten stellen zich bij inhoud en vormgeving?
Tijdens deze interactieve sessie speelt de cursusgever in op de communicatie van lokale afdelingen en op het algemene communicatiebeleid van een vereniging. Bezorg ons vooraf wat gedrukte of digitale communicatiemateriaal van je afdeling. We gaan daarop verder tijdens de workshop.
De vorming wordt begeleid door Eric Goubin. Eric is docent en onderzoeker bij Thomas More, gespecialiseerd in socialprofit communicatie. Hij realiseerde het communicatieonderzoek van het Willemsfonds. Bekijk hier de presentatie.

Vorming 3: Maken van filmpjes en foto's voor op het net – 10/3/18
Exclusief voor Willemsfondsers!
Hoe maak je een leuk filmpje met je smartphone? In deze vorming leer je een filmpje bedenken (storytelling), filmen en monteren. De lesgever toont je aan de hand van voorbeelden hoe het moet. We staan ook even stil bij foto’s. Want wat is nu een goede foto voor op het internet?
Deze workshop wordt begeleid door Publiek Centraal. Bekijk hier de presentatie.

Vorming 4: Het belang van online communicatie
Een website is voor verenigingen onmisbaar. Het is hét kanaal bij uitstek waar (potentiële) leden informatie zoeken. Eén website die alle activiteiten en info bundelt, levert iedereen winst op. De informatiezoeker vindt snel alles wat hij zoekt. En de vereniging wordt online zichtbaar. Deze vorming heb je helaas gemist. De presentatie kan je hier nog bekijken.


 

Sluit Mijn Willemsfonds