Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Startschot Camping Willems

Het Willemsfonds bestaat dit jaar 170 jaar en dit moeten we vieren!


Het Willemsfonds viert feest met Camping Willems! Daarom gaan we onze verjaardag vijf jaar lang vieren om te eindigen met een groot feest op de 175ste verjaardag van het Willemsfonds.Daarom hebben we het project ‘Camping Willems’ op poten gezet. De komende vijf jaar reizen we door Vlaanderen en Brussel met een charmante gepimpte oldtimer caravan en bezoeken we de steden en gemeenten waar de vrijwilligersgroepen van het Willemsfonds werkzaam zijn. De caravan strijkt neer op een mooie locatie en we installeren enkele uitnodigende strandstoelen, een knus voorleeshoekje en enkele leuke taalactiviteiten voor jong en oud. De uitwerking van ons project doen we in nauwe samenwerking met het creatieve bureau Hurae. Zij zorgen onder andere voor een frisse, aantrekkelijke communicatie de komende weken en maanden.

Lokale vrijwilligersgroepen kunnen de komende vijf jaar Camping Willems uitnodigen naar hun gemeente of stad. Wij brengen de caravan naar de locatie van jullie keuze. Dit kan op een plaats zijn waar jullie een activiteit gepland hebben: de prijsuitreiking van een poëziewedstrijd, een mooi concert, een minifestival, een algemene vergadering,
… Maar evengoed kan het bezoek van Camping Willems een activiteit op zich zijn en plaatsen we de caravan op een mooie plek in je gemeente. Willemsfonds vzw zorgt voor een draaiboek met de nodige tips en aanbevelingen om het bezoek van de caravan goed te organiseren. En bij het bezoek van Camping Willems zal er telkens één staflid aanwezig zijn om je te ondersteunen. Willemsfonds vzw zal voor een aanbod van leuke kant-enklare activiteiten zorgen die je als vrijwilligersgroep kan organiseren rond de caravan.

Op zondag 11 juli geven we het startschot aan dit fantastisch project ‘Camping Willems’ en doen dit met een groot feest. We gaan eindelijk het 170-jarig bestaan van het Willemsfonds écht vieren, weliswaar coronaveilig. Het
grotendeel van de dag zal zich dan ook buiten afspelen. Een belangrijke verjaardag van het Willemsfonds gaat vanzelfsprekend samen met het eren van Jan Frans Willems, vandaar dat we gekozen hebben voor het mooie Boechout als feestlocatie.

Naast het vieren van onze verjaardag en het herdenken van Jan Frans Willems, willen we die dag Camping Willems ook heel erg graag voorstellen aan jullie, onze leden en vrijwilligers. Dus kom kijken naar onze Camping Willems, snuif de sfeer op en leer onze caravan en zijn taalactiviteiten kennen. Het zal ook de eerste keer zijn dat we onze caravan uittesten en voorstellen aan publiek, dus vertel ons die dag wat wel en niet werkt voor jullie. Zo kunnen we Camping Willems aanpassen en optimaliseren voordat de rondreis van onze caravan door Vlaanderen en Brussel van start gaat. We maken er die dag een echt feest van in en rond Kasteel Fruithof, met in de namiddag enkele optredens in goede banen geleid door Margriet Hermans met als afsluitende act een concert van Ronny Mosuse.

In het geboortedorp van Jan Frans Willems starten we op 11 juli in de voormiddag met een bloemenhulde aan het borstbeeld van Jan Frans Willems, in goede banen geleid door het provinciaal verbond van Antwerpen. Na deze ceremonie verhuizen we - al dan niet te voet - naar het prachtige Kasteel Fruithof waar onze vrijwilligers kunnen genieten van een heerlijke coronaveilige aperitief en lunch in het kasteel.

Op hetzelfde domein kan je vanaf 14u in de namiddag kennismaken met Camping Willems op ons kleine festival.
Dit onderdeel van het feest vindt plaats op hetzelfde domein en is open voor alle publiek. Nodig dus gerust vrienden, familie en kennissen uit. Er is een brasserie met heel groot terras en een speeltuin. We hopen er een schoon maar natuurlijk ook coronaveilig feest van te maken!

Meer info over het programma Jan Frans Willemsviering? Klik hier.

Sluit Mijn Willemsfonds