Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

in de kijker

Willemsfonds is back in Hasselt!

Wil je Willemsfonds Hasselt terug mee op de kaart zetten? Kom dan op zondag 6 oktober om 15 uur naar 't Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28 in Hasselt (straatje achter de bibliotheek). Bubbels, babbels en knabbels worden opgeluisterd door de Generale Klank Maatschappij en door Willy Appermont aan de piano. Schrijf je in voor deze speciale receptie bij onze kersverse kandidaat-voorzitter Tim Prys via Tim.Prys@willemsfonds.be. Tot dan!

Wil je meer weten over Tim Prys en de nieuwe afdeling in Hasselt, lees dan de Rechtuit editie september 2019!

Algemene Vergadering wordt cultuurdag in Limburgs Verbond

Foto's van het bezoek aan de Turkse moskee Yesil Camii in Meulenberg

Waardig sterven: topdokter Wim Distelmans vertelt

“Artsen die in de plaats van hun patiënt beslissen wat die patiënt moet doen, dat verontwaardigt hem enorm” uit: Topdokters, p. 186

Poëziewedstrijd De Wijsheid

Het winnende gedicht van de eerste gedichtenwedstrijd 2018 met als thema Wijsheid werd ‘Levensloop’ van Nora Vander Elst uit Hove. Judith Omtzigt uit Heidelberg en Hein van der Schoot uit Amsterdam mochten respectievelijk de tweede en de derde prijs in ontvangst nemen. De 10 genomineerde gedichten zijn gepubliceerd op postkaarten, verpakt in een briefomslag. Na betaling van 5 euro op rekening BE02 3350 1549 0340 van het Willemsfonds Tongeren, ontvang je de gedichten per post.

Poëziewandeling

Samen genieten van taal in poëzie en theater met de mooiste plekjes in de natuur als podium. Samen met het Turks-Vlaams literaire tijdschrift Akrostis en Limburgs Landschap organiseert het Willemsfonds poëziewandelingen in de natuur van Hengelhoef. Ook de Limburgse stafmedewerker las op de wandeling van 5 augustus 2018 voor uit haar eerste dichtbundel voor kinderen met de titel vers gevist.

Jos Roofthooft luistert lentediner in 't Driessent op!

Receptie in de prachtige zonovergoten tuin!

Het lentediner is hét evenement waar de Willemsfondsers in Limburg elk jaar hard naar uitkijken! Na 21 edities in didactisch restaurant De Roerdomp was de plaats van afspraak dit jaar feestzaal 't Driessent in Diepenbeek. We begonnen met een zonovergoten receptie in de tuinen van 't Driessent. Jos Roofthooft bracht de hele zaal in zijn eigen stijl aan het lachen. Méér nog, iedereen zong en wiegde mee. Uit volle borst. Tussen de bedrijven in genoten we van een heerlijke driegangenmenu. Wie er niet bij was, kan hier de sfeer opsnuiven: Ik bekijk de foto's

Sluit Mijn Willemsfonds