Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Botanische pracht en praal vanuit je luie zetel

Botanische pracht en praal vanuit je luie zetel

Botanische pracht en praal vanuit je luie zetel

Kom alles te weten over de ‘Kew Gardens’ van Londen tijdens deze Nederlandstalige, virtuele rondleiding, georganiseerd door het Willemsfonds. UNESCO plaatste deze Koninklijke Botanische Tuinen niet voor niets op haar werelderfgoedlijst. De Kew Gardens staan garant voor bijna drie eeuwen aan interessante geschiedenis en wetenschap.

Onze Vlaams-britse ‘Blue Badge’ gids Patricia Gentry-Verhoestraete verwent je met heerlijke verhalen over bekende botanisten van het Brits Imperium, het kleinste koninklijk paleis in Engeland, en de brandstichting door de suffragettes in hun strijd voor vrouwenstemrecht. Ook kom je alles te weten over gigantische waterlelies en planten die ziektes zoals kanker kunnen genezen. Samen met Patricia neem je een kijkje in het arboretum en kom je oog in oog te staan met ‘de eenzaamste vrijgezel ter wereld’.

Op woensdagavond 10 februari 2021 om 20u leidt Patricia je anderhalf uur lang rond door de Kew Gardens voor de prijs van €5 per deelnemende bubbel. Aarzel dus niet langer en schrijf je nu in.

Over Patricia Gentry-Verhoestraete

Patricia Gentry-Verhoestraete is een Vlaming die al 25 jaar in Londen woont. In 1997 behaalde ze daar de prestigieuze Blue Badge bij het Institute of Tourist Guiding. (De liefde voor een Engelsman bracht haar het kanaal over in de eerste plaats.)

Ze studeerde voordien Japanologie in Leuven en in Tokyo en is erkende gids in het Verenigd Koninkrijk in vijf talen (waaronder vloeiend Japans). Dertien jaren geleden richtte ze een agentschap op gespecialiseerd in educatieve bezoeken naar Engeland voor scholen en universiteiten uit Frankrijk.

Patricia combineert haar passie voor talen met geschiedenis en noemt zichzelf een echte ‘culture vulture’ voor Engelse geschiedenis en kunst. Ze voelt zich als een echte Londenaar nu ze al de helft van haar leven in deze boeiende stad woont en werkt, maar geniet er nog steeds van elke keer ze weer naar haar vaderland België terug keert.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info?
Stuur een mail naar info@willemsfonds.be of bel 09-224 10 75

Sluit Mijn Willemsfonds